Молекулярна селекція: прискорення процесу селекції

Більш широке розуміння молекулярного контролю особливостей рослин може значно прискорити процес селекції.
У комерційній селекції овочевих культур ключовим фактором є час випуску продукту на ринок. Залежно від типу рослини, потрібно близько 10 років, щоб новий сорт від стадії досліджень і розробок дійшов до введення в комерційний обіг. Саме тому сучасні команди селекціонерів використовують так звані маркери, що прискорюють процес селекції. Аналізуючи невеликі частини листя, наші молекулярні біологи, не очікуючи повного розвитку рослини, можуть швидко визначити наявність бажаного гену.

Цей метод допомагає заощаджувати роки технічних розробок і дає можливість вчасно задовольняти конкретні потреби овочівників, підприємств роздрібної торгівлі і споживачів.
Сайти країн

Сайти країн

Пошук